tiistai, 09 huhtikuu 2013 00:00

Pystyykö siivousliike antamaan takuun siivouspalvelustaan?

Written by

Jokaiselle työlle ja tehtävälle voidaan aina antaa takuu. Siivousalalla takuun tulee perustua tehtyyn työsuoritukseen, jota vertaillaan etukäteen sovittuun.

Ongelmana on kuitenkin usein se, että siivouksen lopputulos ei ole useinkaan yhteisesti määritelty ja näin ollen asiakkaalla ja siivousliikkeellä ei ole yhtenäistä näkemystä millaista siivousta asiakas on ostanut ja millaista siivouksen lopputulosta asiakkaan tulisi odottaa.

Millaisen takuun siivousliike voisi antaa asiakkailleen siivouspalveluistaan?

Mikäli asiakas haluaa, että siivousliike antaa takuun palvelulleen ja työlleen, niin tuolloin ensimmäinen tehtävä on määritellä, se mitä takuu koskee ja mitä siihen kuuluu. Takuu voi koskea esimerkiksi toimiston siivousta ja siinä tapahtuvia mahdollisia laiminlyöntejä tai unohduksia. Tällöin takuu voisi sisältää sen, että siivousliike hyvittää asiakkaalle laiminlyönnit tai unohdukset suoraan rahassa tai palvelussa.

Siivouspalvelun mitoitus, määrittely JA HINNOITTELU siivoussopimuksen perustana

Useasti palvelutakuiden osalta ongelmia aiheuttaa se mihin toteutunutta siivouksen laatua oikeasti verrataan. Laatua ei voi verrata siihen miltä minusta tuntuu, vaan johonkin sellaiseen jonka asiakas ja siivousliike ovat yhteisesti hyväksyneet.

Millainen on siivouksen taso ja laatu!

Hyvä lähtökohta on miettiä miten kuvata siivoustasoa heti siivouksen jälkeen ja millaiselta siivoustaso näyttää siivouksen välipäivinä.

  •     Toimistosiivous 2 päivänä viikossa; tiistaina ja perjantaina
  •     Siivouksen jälkeen pintojen tulee olla pölyttömät ja tahrattomat
  •     Siivouksen välipäivinä pinnoille kertyy runsaasti tahroja ja irtoroskia

Edellä mainittu on yksinkertainen esimerkki laadun määrittelystä, johon takuu voi perustua.

Esimerkissämme lattioilla on tahroja siivouksen jälkeenkin, joten siivousta ei ole tehty huolella. Takuu ja siitä aiheutuva hyvitys voivat perustua näinkin yksinkertaiseen ajatukseen. Asiakas saa hyvitystä kosteanpyyhinnän osalta (tahrat).

 

Kun asiakas ja siivousliike voivat yhdessä seurata toteutunutta siivoustasoa ja verrata sitä sovittuun, on asiakkaalla mahdollisuus saada 100 % hinta-laatusuhde ja vastine rahoilleen.

Siivousliike, joka uskaltaa antaa takuun työlleen, on melko varmasti sitoutunut toimittamaan laadukasta palvelua ja ainakin yrittää tehdä parhaansa

Siivousliikkeiden tulisi sitoutua entistä enemmän antamiinsa lupauksiin. Antamalla palvelulle takuun meillä siivousliikkeillä olisi mahdollisuus nostaa oman yrityksemme arvostusta ja samalla vaikuttaa koko siivousalan maineeseen ja suotuisaan kehitykseen.

 

 

Read 468 times