lauantai, 16 toukokuu 2015 09:26

Onko siivouspalvelu ja halpa hinta todellista erikoistumista?

Written by

Moni siivousliike mainostaa toimintaansa sanoilla - halpa ja laadukas siivouspalvelu – edullinen ja ammattitaitoinen, luotettava. Herääkin kysymys onko siivousliikkeen paras ja ainut tapa erottua kilpailijoistaan erikoistua hinnaltaan halvaksi. Onko hintamielikuvan luominen nykypäivän erikoistumista?

Missä ovat ne siivousliikkeet, jotka uskaltavat myydä laatua ja sitoutua sen toimittamiseen?

Laadukas siivous ei tarkoita automaattisesti kallista hintaa!

Kun Suomi voitti ensimmäisen Maailmanmestaruutensa Jääkiekossa vuonna 1995, niin silloinen päävalmentaja Curt Lindström lanseerasi sanonnan ”lite bättre”.

Jos me siivousliikkeet pystyisimme askel askeleelta vähän parempaan, niin asiakkaatkin saisivat enemmän vastinetta rahoilleen.

Siivousliikkeiden tulisi kehittää toimintaansa tehokkaammaksi, jotta pystyisivät säilyttämään kilpailukykyisen hintatason suhteessa palvelun laatuun. Laadun ja oman toiminnan kehittäminen kun eivät tarkoita korkeampaa palvelumaksua, vaan oman toiminnan tehostamisen kautta saavutettuja hyötyjä.

Organisaation tehokkuudella on suora vaikutus siivouspalvelun hintaan!

Miksi siis ei kehittäisi ensin siivousorganisaatiota, henkilöstöä ja palvelua! Kun asiakas saa enemmän vastinetta rahoilleen, niin hän on tyytyväisempi. Tähän meidän kaikkien tulisi pyrkiä ensisijaisesti tehostamalla ja kehittämällä toiminnan tehokkuutta.  

Hyvin harvoin kilpailutilanteessa kohtaa siivousliikettä, joka on erikoistunut tietyn asiakasryhmän tai siivouspalvelun kehittämiseen.

Liian usein siivousliikkeet ovat erikoistuneet edulliseen hintaan!

Voisiko kilpailukeinoksi nostaa osaamisen, tehokkuuden ja siten asiakkaat saisivat parempaa palvelua kilpailukykyiseen hintaan. Tämä jos mikä nostaisi myös meidän siivousliikkeiden arvostusta asiakkaittemme silmissä!

 

Read 543 times