lauantai, 16 toukokuu 2015 19:13

Porrassiivous vaatii osaamista!

Written by

Toimistotalojen (Kiinteistö Osakeyhtiö) yleiset tilat kuten aula, porrastila, kellarikäytävä kuuluvat yleisesti siivouksen piiriin. Asunto Osakeyhtiössä (As Oy) edellisten lisäksi siivotaan saunatilat, pesuhuoneet, kuivaushuoneet ja pyöräkellarit.

Asuintalossa porrassiivous tehdään yleensä päiväsiivouksena, joka toteutetaan 07.00 – 16.00 välisenä aikana.

Asukkaille porrassiivous, yleistentilojensiivous ja saunasiivous eivät ole läheskään aina fyysisesti nähtävissä. Toisin sanoen asukkaat ovat poissa kodistaan, työssä, kaupassa, harrastuksissa silloin kun siivous tehdään. Myös sauna- ja kellaritilojen siivous tapahtuu piilossa asukkaiden katseita.

Kun siivous tehdään aikaisin aamulla ja ulkona on kurakeli, saattaa päivän mittaan kertyä paljon kuraa juuri hyvin siivottuun portaaseen ja yleiskuva asukkaiden palatessa illalla koteihinsa, on epäsiisti ja huono.

Siivousliike, joka vastaa tilojen viihtyisyydestä ja siivouksen jäljestä, tulisi sopia tarkasti asiakkaan kanssa mitä tehdään, milloin ja millaista siivouksen lopputulosta, laatua siivouksella saadaan aikaan. Tässä asiassa siivousliike ja siivouspalvelu ovat vastuussa!

Tilojen siisteys on siivousliikkeen vastuulla!

Kun näin toimitaan, pystyy asiakas nopeasti näkemään ovatko sovitut siivoustyöt tehty.

Riittävän usein suoritettu päivittäissiivous taloyhtiössä tarvitsee tuekseen vuosittain tehtävät peruspesut ja vahaukset. Porrastiloissa vahapinta kuluu vaikka tiloja siivottaisiin päivittäin. Myös ikkunanpesut on hyvä tehdä säännöllisesti.

Oikein suoritettu porrassiivous ja suursiivous lisäävät asukasviihtyvyyttä ja kun lika, tahrat ja irtolika poistetaan pinnoilta säännöllisesti, niin pintojen peruskorjaustarve siirtyy kauemmas tulevaisuuteen.

 

Kysy lisää miten me olemme toteuttaneet laadukasta porrassiivouspalvelua jo vuodesta 1989 – Espoo, Helsinki, Vantaa, Turku, Salo, Lohja, Kirkkonummi.

Read 489 times