lauantai, 16 toukokuu 2015 19:21

Toimistosiivous on asiakaspalvelua!

Written by

Toimistotilojen siivous suoritetaan asiakkaan toiveiden mukaan päivällä tai iltaisin. Siivousajankohta vaikuttaa jonkin verran käytettävään siivoustyöaikaan ja siivousmenetelmien valintaan.

Iltaisin tiloissa on vähemmän asiakkaan henkilöstöä ja siivous on jonkin verran nopeampaa suorittaa.

Päiväsiivous on siivoushenkilöstölle haastavampaa, koska tuolloin korostuu myös kommunikaation ja asiakaspalvelun merkitys. Enää ei riitä, että siivooja osaa pelkästään siivota. Hänen tulee myös osata kommunikoida, olla kohtelias ja avulias.

Kysyminen on osa kommunikaatiota, joten siivoojan tehtävä on selvittää asiakkaan toivomukset ja toteuttaa ne.

Toimistosiivouksessa siivoojan on kiinnitettävä asiakaspalvelun lisäksi moniin yksityiskohtiin, joita ovat esimerkiksi välilasit, peilit, paperitäydennykset, vesihanojen kiillotus muutamia mainitaksemme.

Välillä kuulee asiakkaiden toteavan, että siivous toimii kokonaisuudessaan hyvin, mutta pienet yksityiskohdat häiritsevät ja he eivät voi olla tyytyväisiä.

Kun toimistosiivous jätetään viimeistelemättä ja näin moni oikein tehty työvaihe jää huomioimatta ja asiakas alkaa kiinnittämään huomiotaan lähinnä epäkohtiin. Jokaisen siivoojan tulisikin muistaa, että käyttämällä kymmenen minuuttia lisää aikaa ja tarkastamalla työn lopputuloksen ja viimeistelemällä oman työnsä voi tehdä asiakkaan tyytyväiseksi.  

Siivooja on osa asiakkaan henkilökuntaa!

Siivooja, joka osaa itse siivoustyön ja asiakaspalvelun ja kommunikoi, on varmasti pidetty asiakkaan henkilöstön keskuudessa. Parhaat siivoojat ovatkin osa asiakkaan henkilökuntaa.

Jokainen siivouspalvelua tarjoava siivousliike tulisi huolehtia henkilöstönsä koulutuksesta liittyen kommunikointiin, kohteliaan käyttäytymiseen, tervehtimiseen, olemaan positiivisia ja avuliaita. Kun näin toimitaan, niin siivoojasta pidetään ja hänen työtään arvostetaan.  

 

Kysy lisää miten me olemme toteuttaneet laadukasta toimistosiivousta jo vuodesta 1989 – Espoo, Helsinki, Vantaa, Turku, Salo, Lohja, Kirkkonummi.

Read 424 times