lauantai, 16 toukokuu 2015 19:57

Myymälätilat, elintarviketilat – haasteena riittävä hygieniataso!

Written by

Myymäläsiivous on ammattitaitoa vaativaa, sillä onhan kyse tiloista, joissa siivousliike on lupautunut huolehtimaan hygienia- ja puhtaustason toteutumisesta. 

Nykypäivänä lainsäädäntö on asettanut varsinkin elintarviketiloille tarkat vaatimustasot, joiden toteuttamisesta vastuussa on siivouspalvelua toteuttava taho.

Siivouspalvelu on itseasiassa vastuussa siitä, saako elintarviketiloissa harjoittaa elintarvikkeiden käsittelyä, varastointia ja myyntiä. Näin ollen siivouksen merkitys on erittäin merkittävä ja mikäli siivous ei toimi siitä voi aiheutua hankaluuksia jopa asiakkaan liiketoiminnalle.

Elintarviketila on siivottava perusteellisesti!                               

Kriittisiä kohteita ovat kaikki ne tilat, joissa elintarvikkeita käsitellään ja pakataan. Näitä ovat mm. lihankäsittely ja pakkaustilat.

Liha- ja kalatiski takatiloineen on puhdistettava huolellisesti aivan samoin kuin astiat tulee tiskata tarkasti. Tässä, jos missä tarvitaan paljon ammattitaitoa, jota saa vain tekemällä itse työtä.

Kun elintarviketila on siivottu perusteellisesti ohjeiden mukaan, niin riittävä hygieniataso saavutetaan. Tällöin myös viranomaiset ovat tyytyväisiä ja myymälä saa jatkaa hyvillä mielin toimintaa elintarvikkeiden parissa ja siivousliike säilyttää hyvän asiakassuhteen.

Sovi pelisäännöt tarkasti etukäteen!

Siivousliikkeen ja asiakkaan tulee sopia ennakkoon tarkasti yhteiset pelisäännöt joiden mukaan toimia. Tässäkin tapauksessa voidaan sanoa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Kun kaikki osapuolet tietävät mitä heiltä odotetaan, niin ongelmat vähenevät ja saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.

 

Kysy lisää miten me olemme toteuttaneet laadukasta ravintolasiivousta jo vuodesta 1989 – Espoo, Helsinki, Vantaa, Turku, Salo, Lohja, Kirkkonummi.

Read 411 times