sunnuntai, 17 toukokuu 2015 09:39

Kiinteistösiivous on osa kiinteistöpalvelua!

Written by

Kiinteistöjen siivous vaatii monipuolista osaamista, koska kiinteistöt eivät ole läheskään aina samanlaisia.

Tästä syystä siivoustarjousta laadittaessa on selvitettävä hyvinkin yksityiskohtaisesti mitä asiakas haluaa kiinteistössä tehtävän.

Kiinteistössä on erilaisia tilatyyppejä, kuten aulatilat, porrastilat, kellarikäytävät, pyöräkellarit, varastot, saunatilat.

Kun tehdään siivoustarjous siivottavaan kiinteistöön, niin ensin tilat neliöidään tarkasti eri tilatyyppien mukaan. Tämän jälkeen suunnitellaan työohjeet, joiden mukaisesti siivoamalla saavutetaan asiakkaan haluama siivous ja laatutaso.

Kiinteistösiivous poikkeaa toimistosiivouksesta!

Osa kiinteistön tiloista on ns. läpikulkutiloja, joiden kautta kuljetaan ulkoa sisälle kiinteistöön ja sieltä edelleen asuntoihin tai liiketiloihin.

Tästä syystä likaantumisaste on suurempi kuin esimerkiksi toimistosiivouksen osalta.

Ja koska likaa kulkeutuu enemmän, niin vahapinta kuluu nopeammin. Siivousmenetelmien tulee siis olla ajoittain raskaampia, tarvitaan enemmän kosteapyyhintää, joka puolestaan syö vahapintaa ja lisää peruspesu- ja vahaustarvetta.

Toisin sanoen kiinteistösiivous on jonkin verran raskaampaa suorittaa kuin toimistosiivous.

Kiinteistöpalvelu on laaja kokonaisuus!

Kiinteistöjen siivous on vain osa kiinteistöpalvelua, toki näkyvä sellainen.

Siivouksen lisäksi kiinteistöpalveluihin kuuluvat mm. kiinteistöhuolto, jätehuolto, ulkoalueiden puhtaanapito, vihertyöt, isännöinti – siis toisin sanoen kaikki työt joita kiinteistön sisällä ja ulkona tehdään asiakkaiden ja kiinteistön hyvinvoinnin eteen.

 

Kysy lisää miten me olemme toteuttaneet Kiinteistöhuoltopalvelut pääkaupunkiseudulla - Espoo, Helsinki, Vantaa -

ja Turku, Salo talousalueilla.

Read 489 times