perjantai, 12 huhtikuu 2013 00:00

Saanko steariinin pois pöytäliinasta?

Written by

Kynttilöiden kanssa usein sattuu ja tapahtuu niin, että niistä, syystä tai toisesta, roiskuu steariinia pöytäliinalle, verholle, sohvan kankaalle tai vaatteille.

Steariinin poistaminen tekstiileistä saattaa olla hankalaa, mutta sen poistaminen on mahdollista.

Kankaalle valunut steariini jättää usein pysyvän tahran kankaaseen, jos sitä yritetään poistaa väärillä menetelmillä tai aineilla.

Yksi toimiva niksi steariinin poistamiseen kankaasta

Ennen kuin alat poistamaan steariinia kankaasta, tai itse asiassa ihan miltä pinnalta tahansa, niin anna sen aina kuivua ja jähmettyä. Kostea ja lämmin steariini imeytyy syvemmälle kankaaseen ja sen poistaminen on huomattavasti hankalampaa.

Kuiva ja jähmettynyt steariini irtoaa kankaaasta helposti

Raaputa kovettunut steariini pois varovasti kangasta vahingoittamatta. Poista samalla tavalla steariini muiltakin pinnoilta, mutta aina varovaasti.

Steariinirasvan poistaminen kankaasta

Imeytä loput steariinirasvasta silittämällä se imukykyiseen paperiin tai kankaaseen. Muista olla varovainen, kun silität materiaaleja, jotka eivät kestä kuumuutta.

Seuraavaksi pese tahrakohta tarvittaessa käsittelemällä tarvittaessa se vielä nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella.

Viimeinen vaihe steariinin poistamisessa kankaasta

Pese lopuksi hoito-ohjeen mukaan. Jos tahra ei lähde pois, kannattaa kokeilla vielä lakkabensiiniä. Hiero päälle saippuaa ja vettä ja huuhtele. Pese pesuohjeen mukaan. Silittäminen pesun jälkeen saattaa tuoda tahra-alueen "rasvakohdan" näkyviin.

Read 1154 times