lauantai, 12 tammikuu 2013 00:00

Voiko ikkunoita pestä myös talvella?

Written by

Älä mieti voiko vai ei! Ikkunat voi pestä talvellakin, vaikka ikkunoiden pesua suositellaan yleensä tehtäväksi vasta ilmojen lämmittyä.

Talvella ikkunoiden peseminen on vain hankalampaa ja kuluttaa enemmän myös lämmitysenergiaa, jonka vuoksi pesupäiväksi kannattaa valita talvella mahdollisimman leuto päivä niin lämpöä karkaa harakoille vähemmän.

Ikkunat ja ikkunapuitteet voi pestä myös talvella

Ikkunoiden peseminen talvella aloitetaan, samoin kuin keväisin tai kesäisin, pyyhkimällä ikkunoista ja ikkunapuitteista lika ja pöly pois.  Varsinkin kaupunkiasunnoissa ulkolasissa ja puitteissa on paljon pölyä ja likaa. Kuivaa lopuksi nurkat, reunat ja ikkunalauta.

Ikkunoiden lasipintojen peseminen

Lasit kannattaa pestä uloimmasta ikkunasta alkaen. Pese ikkuna pesimellä huolellisesti, jonka jälkeen vedä ikkuna kuivaksi tasaisilla yhdensuuntaisilla vedoilla; ylhäältä alas tai sivulta sivulle.

Kuivaa ikkunalasta nukkaamattomaan paperiin tai liinaan aina ennen seuraavaa vetoa. Puhtaalla lastalla ja vaihtamalla pesuvesi riittävän usein minimoit lasiin jäävien jälkien määrän.

Huomioi, että jos et käytä tuulilasinpesunestettä tai vastaavaa ainetta jäätymisenestona, pesuvesi voi talvella jäätyä ikkunan pintaan, työkaluihin tai pesuastiaan!

Tarvittaessa toista ikkunapeseminen

Jos ikkuna näyttää edelleen likaiselta, sekoita yksi kupillinen etikkaa neljään kupilliseen vettä. Suihkuta etikkavettä ikkunan pinnalle ja kuivaa ikkuna nukkaamattomalla paperilla. Paras tapa saada lasipinnasta täysin tahraton, on pyyhkiä ikkunanpinta paperilla täysin kuivaksi, esimerkiksi sanomalehdellä.

Varmista ikkunapesun onnistunut lopputulos viimeistelemällä

Kuivaa vielä lopuksi ikkunan nurkat ja listat säämiskällä tai talouspaperilla. Viimeistele onnistunut ikkunan pesu puhdistamalla ja kuivaamalla ikkunalaudat.

Read 802 times